Bf Uret

Kund:          Bf Uret
Läge:           Malmö
Utfört:         2016
Uppdrag:    Upphandling och projektledning
Projekt:       Dränering

Plan för projekt: 
Fastigheten hade problem med fukt i källarutrymmen, betongen vittrade, putsen och färgen släppte och utrymmet hade en allmänt dålig lukt.

Lösning:
Att dränera och isolera hela fastigheten , både på gårdssidan samt gatusidan, mura igen gamla håligheter och laga upp hela grundmuren

Mål:
Att få en torrt i källarutrymmet och återigen kunna använda utrymmet som det är tänkt, att kunna förvara sina ägodelar i källaren utan att dessa blir förstörda. 

 

Information

Fakta om projekt och ursprunglig byggnad

  • Fastighet byggt 1927
  • På gården fanns försänkningar i mark
  • Mögelsporer på väggar
  • Dålig lukt
  • Betongskador i väggar, puts släpper, färg lossnar
  • Det fanns sedan tidigare en ej korrekt utförd dränering av fastigheten, där hade används fel material och metod, dessutom var den gamla dräneringsledningen EJ inspektionsbar, det visade sig även att den gamla dräneringsledningen var till stor del obrukbar då den vad till hälften fylld med grus

Utmaning
Fastigheten hade en gammal oljecistern som fanns nergrävd i en bunker i direkt anslutning till fastigheten, denna riskerade att falla ihop då betong och balkar som höll ihop fundamentet var ordentligt åtgångna av korrosion och tidens tand.

Åtgärd
Marken runt hela fastigheten fick grävas upp, den tidigare mattan som satt mot grundmuren tas bort, grundmuren fick slipas ren från tidigare beläggning. 

När allt var rent på utsidan av grundmuren så fick den lagas upp så att den blir hel och ren. Sedan så fick det nya arbetet påbörjas med isolering av grundmur, nytt dräneringsrör läggas ut på rätt höjd.

Arbetet med att dränera är ett arbete som är viktigt att det utförs med rätt material och att arbetet på plats utförs av folk som har rätt erfarenhet, det kan lätt bli fel om man inte kan sin sak.

Resultat
Idag så är källaren torr och fastigheten mår bra, nästa steg , när grundmuren är helt kan uttorkad, kan vara att laga upp och putsa grundmuren från insidan, när det utförs så kommer källaren att vara som hos en nybyggd huskropp.

 

 

Tillbaka till galleri för kundprojekt >>

   

 

 

AKTIVI Logga

Ring eller maila oss

Klicka för att ringa

Telefon: 010-10 18 400
E-post: kontakt@aktivi.se

 

 

Kontakta oss

Vi är byggkonsulter och vi hjälper BRF-Styrelsen och Fastighetsägare med alla frågor kring renoveringsprojekt

Vi svarar gärna på era frågor eller bokar tid för en konsultation
- Det är kostnadsfritt, Naturligtvis

Önskar ni diskutera ett projekt eller att vi lämnar en offert på ett uppdrag - Använd formuläret, så kontaktar vi dig

Vi hjälper er gärna med nästa byggprojekt

Jag samtycker till hantering av personuppgifter enligt företagets GDPR.